CYCLE TOUR , ALP – CERDANYA EL 19/7/2020


CYCLE TOUR ALP

V MARXA CICLOTURISTA INTERNACIONAL, ALP CYCLE TOUR

  • Hora sortida: 08:00
  • Adreça sortida: Palau D´Sports i Congressos
  • Població: Alp
  • Comarca: Cerdanya – Girona
  • Modalitat/s: Cicloturisme – Marxa Carretera (Oci)
  • Quilòmetres circuit: 182 Km
  • Reglament

CERDANYA CYCLE TOUR: MARXA MEDIAL 141 km. 2581 m. D+

La ruta ciclista Medial (141 km) està orientada a ciclistes amb experiència en marxes de carretera, amants de les rutes de muntanya amb desnivells considerables. 

Però atenció, la Medial Cycle Tour no només és 53 km més llarga que la Sport, sinó que també acumula 2.500 metres de desnivell total. Després de 50 km comuns als tres recorreguts, a la rotonda de Montlluís les rutes ciclistes Medial i Endurance se separen de la Sport per a dirigir-se al coll de la Llosa (1.860 m). 

Des d’aquest punt s’endinsen en una de les zones més espectaculars i impressionants de la Cerdanya Cycle Tour. Comença amb un llarg descens per una carretera de muntanya que zigzagueja pel bosc i en la seva part final s’obre pas entre la roca. 

El posterior ascens al coll de la Creu (700 m de desnivell) té uns últims quilòmetres durs, però les imponents vistes compensen amb escreix l’esforç. Després d’envoltar el llac de Matamala, els ciclistes passen per la carretera d’Eina, Llo i Sallagosa, i una vegada a Llívia, roden ràpidament fins a Alp.

Altimetria recorregut Medial 

CYCLE TOUR



CERDANYA CYCLE TOUR: RECORREGUT MARXA SPORT 86 km 1185 m D+

Amb una distància de 86,7 km, la ruta Sport Cycle Tour és la versió curta la marxa cicloturista. 

Tot i que els ciclistes que van al capdavant i surten a donar-ho tot arriben meta en menys tres hores, aquesta ruta ciclista també és idònia per debutar en el cicloturisme. 

D’una banda, per la seva situació en el calendari de marxes cicloturistes, el 3er cap de setmana de juliol. D’altra banda, perquè el format Sport té una distància i una duresa assequibles, ja que si observem el seu perfil veurem que presenta una única dificultat destacable: l’ascens des d’Estavar fins a Font-Romeu (1.840 m), que cadascú pot afrontar segons la seva motivació i força de cames. 

Els últims 30 km, pel Coll de Llo, Sallagosa i Puigcerdà, són agradables de recórrer ja que el desnivell és favorable fins a la meta, situada a Alp.

Altimetria del recorregut Sport

CYCLE TOUR

Comentaris