Passos de Gegant el 6 de Novembre a Solsona -Solsonès-





#totagenda #Esports #Cursa #Fons





Passos de Gegant és un esdeveniment esportiu de trailrunning que uneix diferents municipis de la comarca del Solsonès.

La cursa, que tindrà lloc el diumenge 6 de novembre, arrenca al portal del Castell, passant per diferents castells de la comarca i culminant al mateix lloc d’arrancada.



Un recorregut que, sense dubte, es caracteritza per la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural. Els corredors tindran el privilegi de córrer per corriols, pistes forestals i trialeres, envoltats de la vegetació característica d’aquesta regió: boscos frondosos de pinassa i pi blanc.

Però no podem perdre de vista la riquesa històrica que entranya aquest esdeveniment. La comarca del Solsonès conserva gran part dels seus vestigis històrics que podran ser explorats al llarg del recorregut:
  • Castellvell: situat al municipi d’Olius, les restes de l’antic castell de Solsona senyoregen encara avui la capital de la comarca del Solsonès, prostrada als seus peus, a una alçada de 130 metres. El castell és un notable conjunt edificat al centre d’una gran esplanada. El recinte era protegit per quatre torres de planta circular situades als angles i unides amb murs laterals, de les quals només una es conserva sencera. Demolit el 1872, queden bona part dels murs perimetrals i les bases de les torres que han estat restaurades.
  • Castells de Lladurs i l’ermita de Sant Martí: Les restes de l’antic castell de Lladurs i de la primitiva parròquia de Sant Martí de Lladurs s’alcen a l’extrem SE del pla de Riard, en un tossal espadat. Les construccions són fonamentades a la mateixa vertical del turó. Es mantenen diverses parts robustes del castell, amb arcs adovellats a portes i finestres, i també de l’església, que ha perdut, però, l’estructura romànica a causa de reformes posteriors.
  • Ermita de Santa Maria: és un edifici modern alçat on hi havia l’antiga església de la que es conserva un tros de mur. L’església de Santa Maria va ser depenent de la de Sant Martí fins que s’aixecà el nou edifici, l’any 1928, tal i com es pot llegir a la seva llinda. Aleshores es va convertir en la parròquia i amb el temps es va perdre l’advocació original a Sant Martí. A l’interior de l’església hi ha una peculiar talla barroca de la Mare de Déu alletant el fill. Una altra església destacable és la de Sant Miquel del Pla de Cirera, citada l’any 1037 i que fou donada pel comte d’Urgell a Santa Maria de Solsona l’any 1102.
Sense dubte, el cap de setmana del 5 i 6 de novembre es convertirà en la jornada esportiva del trailrunning de mitja muntanya on tothom hi serà benvingut, tan els corredors com aficionat a aquest esport.




Inscripcions


Informació:

  • Ambdues curses tindran lloc el diumenge 6 de novembre de 2016
  • El preu de la marató és de 30 €. L’hora de sortida serà a les 8h des de la Pl. del Camp de Solsona.
  • El preu de la cursa de 16 km és de 20 €. L’hora de sortida serà a les 10h des de la Pl. del Camp de Solsona.
*Pels no federats, el cost de l’assegurança és de 2 €. 



MARATÓ


CURSA 16 KM.


I aquí va la versió per als més petits: us presentem “Passets de Gegant”.


PASSETS DE GEGANT


Informació:

  • Dia: dissabte, 05 de novembre
  • Lloc: Sala Polivalent
  • Hora: 12:00
  • Inscripcions: el mateix dia de 10-12 a la Sala Polivalent o online
  • Distància: 700 m
  • Edat: fins a 12 anys


Mavi Gil Rafart Oct.2015


Reglament



Les curses tot i no estar integrades en els campionats de la FEEC, continuem subjectes al reglament actual de la FEEC 2016 amb alguna diferència que s’explica en aquesta normativa.
Tots els menors d’edat hauran de signar una autorització dels pares o tutors.
L’itinerari estarà marcat amb cintes en tot el seu recorregut. Caldrà seguir els rètols que indiquin la direcció amb el nom de cada cursa.
És una prova de fons de muntanya amb forts desnivells, per la qual cosa el participant a l’hora de fer la inscripció, declara estar preparat per fer aquest tipus de cursa i són els únics responsables del seu estat de forma i dels problemes mèdics que puguin derivar.
El participant eximirà a l’organització de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió.
El mal temps no serà obstacle per la celebració de les proves, encara que l’organització es reserva el dret d’anul·lar-la si així ho creu convenient. En cas d’anul·lació es donarà la bossa del corredor.
En el cas de males condicions meteorològiques o causes de força major, la organització es reserva el dret a suspendre, neutralitzar o modificar les franges horàries i/o el recorregut i avituallaments. En aquest cas no es retornarà l’import de la inscripció. L’organització donarà la bossa del corredor.
En cas d’anul·lació de la prova per causa de força major i amb una antelació de més de 7 dies respecte el de la data de sortida, es realitzarà un reemborsament parcial del drets de inscripció. L’import es fixarà en funció de la capacitat de reemborsament de la organització un cop fet front a les despeses fixes no recuperables.
Si la prova calgués interrompre’s o suspendre’s en un punt del recorregut, la classificació es pararà segons l’ordre i temps d’arribada en el punt d’interrupció o en el seu defecte, en l’últim control realitzat.
El recorregut alternatiu que disposa l’organització en cas de no poder fer servir l’actual pot tenir diferències importants en desnivell i distància.
En cas d’abandonament és obligatori avisar al control més proper o als components de l’organització.
L’organització no es fa responsable de retornar a la zona d’arribada a aquells corredors desqualificats o que abandonin per altres motius. Només s’evacuarà a aquells corredors que hagin patit una lesió o accident, i si aquesta és greu serà el servei mèdic contractat a tal efecte qui s’encarregui de realitzar-ho.
La cursa compta amb una assegurança de responsabilitat civil.

Comentaris