TRAIL DEL BISAURA -Sant Quirze de Besora- EL 11/10/2020


Trail tope ben parida.
Tres distàncies: 11km, 22km i 55km.

Trail del Bisaura neix per donar a conèixer indrets màgics gaudint de la muntanya i de l’esport, en una prova atlètica exigent, preciosa i carregada de bon rotllo. Enclavat a cavall de les comarques d’Osona i el Ripollès, el Bisaura és una subcomarca desconeguda per la majoria de gent, que quan agafa el cotxe per anar a la muntanya passa de llarg i tira més amunt per arribar-se al Pirineu de Núria i Vallter. Aquesta situació de terra de confluència i de pas a la vegada ha fet que conservi multitud de llocs encara verges i per explorar.
Apunta’t va, collons!


TRAIL DEL BISAURA : Recurreguts

TRAIL DEL BISAURA : La Curta
11Km 500mD+

SI T’AGRADÀ CÓRRER PEL CEL, AQUESTA ÉS LA TEVA 

Distància 12km
·Desnivell positiu: 579m
Ruta: Sant Quirze de Besora – Montesquiu – La Solana – El Pla del Revell – Sant Quirze.
Hora de sortida: 10:30h
Recollida de dorsals: de 9:30h a 10h o el dia abans a la Plaça Bisaura de Sant Quirze de 18:00h a 20:00h de la tarda.
La curta és una cursa trail ideal per a qui vulgui iniciar-se en les curses de muntanya, perquè bona part del recorregut és força corredor però incorpora també una pujada molt forta i un descens una mica tècnic per anar provant les sensacions, així al mateix temps els paisatges que es transcorre són en la major part dins el Parc Comarcal del Castell de Montesquiu per la qual cosa podem dir que l’esforç té el seu premi a la vista. No t’ho pensis més i cap allà!

TRAIL DEL BISAURA : La Mitja
22Km 1.000mD+

BELLESA I DURESA A PARTS IGUALS

·Distància 22,5km
·Desnivell positiu: 1.100mD+
Ruta: Sant Quirze de Besora – Montesquiu – La Farga de Bebié – Bufadors – Riera dels Ferrers – Santa Maria de Besora – El Pla del Revell – Sant Quirze de Besora.
Hora de sortida: 9:00h
Recollida de dorsals: de 8:00h a 8:30h o el dia abans a la Plaça Bisaura de Sant Quirze de 18:00h a 20:00h de la tarda.
A l’arribada hi haurà servei de dutxes i de guardarroba.
Temps de tall:
La Farga de Bebié: 02h00′ (11:00am)

Els corredors/es que arribin en aquest punt fora de temps estaran fora de cursa.
Per als corredors més abesats en curses de trail i que vulguin anar un pas més enllà, tenen en la mitja una distància i uns desnivells perfectes, perquè pràcticament transcorre sobre un recorregut integrament de corriols i combina trams corredors, amb fortes pujades i un parell de trams tècnics. Podriem dir que té una mica de tot i tot això passant per alguns dels punts més emblemàtics de la nostra subcomarca com són els Bufadors, el Castell de Besora i el Pla del Revell.

El Trail
55Km 3400mD+

SE’T CARDARÀ DUR DE COLLONS

·Distància 55km
·Desnivell positiu: 3.400m
Ruta: Sant Quirze de Besora – Montesquiu – Castell de Montesquiu – La Farga de Bebié – Sant Moí – Torrent de les Dous – Beví – Els Bufadors – Castell de Llaers – Graus – La Cau – La Baumeta – Bauma del Teixidor – Salt del Molinot – Bauma de Fleus – Bauma de la Fumada – Castell de Milany – Puig Obiol – Coll de l’home mort – Coll de Cristòfol – L’Arxé – Bac de la Plana _ Pla de Xicoy – Vidrà – Salt del Molí – Cresta de Canemars – Bellmunt – Boscatell – Salt del Mir – Santa Maria de Besora – Pla del Revell – Sant Quirze de Besora.
Hora de sortida: 7:30h
Recollida de dorsals: el mateix dia de 6:30h a 7:00h o el dia abans a la Plaça Bisaura de Sant Quirze de 18:00h a 20:00h.
Briefing: El dia abans a les 20:00h a la Biblioteca Pompeu Fabra (al costat mateix de la sortida).
A l’arribada hi haurà servei de dutxes i de guardarroba.
Temps de tall:
Castell de Llaers: 03h30′ (11:00am)
Vidrà: 08h30′ (4:00pm)Bellmunt: 10h30′ (6:00pm)
Sta Maria de Besora: 12h00′ (07:30pm)
Els corredors/es que arribin en aquests punts sobrepassats aquests temps de tall estaran fora de cursa.
Duresa compensada amb bellesa. En un dur traçat quasibé 100% de corriol suareu de valent per passar pels llocs més màgics del Bisaura: els tètrics Bufadors, Castell de Llaers, les Baumes, Castell de Milany, Collet de l’Home Mort, Molí del Salt, Bellmunt, Salt del Mir i molt més. Només apte per a feréstecs de debò.

REGLAMENT

INFORMACIÓ ÚTIL

INSCRIPCIONS


TAMBÉ US POT INTERESSAR :

Comentaris