TRAIL PORTLLIGAT – GRAN TRAIL CADAQUÉS


TRAIL


CADAQUÉS TRAIL EXPERIENCE

Preparats/es? La II Cadaqués Trail Experience ja és aquí. Us esperem novament el 4 d’Octubre de 2020 amb molta il·lusió i noves experiències.

La Cadaqués Trail Experience neix de la passió d’una parella de corredors, apassionats del trail-running, la muntanya i la natura, amb una àmplia experiència competint i arbitrant tot tipus de curses de muntanya.

Ens agradaria que tan vosaltres com els vostres acompanyants gaudiu d’un cap de setmana TRAIL a Cadaqués d’esport, natura i diversió, amb dos curses i diverses activitats programades.

Com comentàvem, us hem preparat dos curses-trails de muntanya (Gran Trail Cadaqués i Trail Portlligat), on coneixereu paisatges i indrets d’un alt valor paisatgístic i cultural, mar i muntanya, cales, boscos, rierols, masos, roques, penya-segats, trams ràpids, trams lents i vistes a tot l’Empordà i Pirineu que us transportaran a viure noves emocions en el racó més salvatge de la costa alt-empordanesa.

Voldríem també donar les gràcies a l’Ajuntament de Cadaqués, pel seu suport i la seva col·laboració en la nostra iniciativa, sense ells no hauria estat possible.

Benvinguts a Cadaqués,

Us hi esperem, Elvira i David

LA CURSA

Us hem preparat dos curses-trail de muntanya, Gran Trail Cadaqués i Trail Portlligat on coneixereu paisatges i indrets d’un alt valor paisatgístic i cultural, mar i muntanya, cales, boscos, rierols, masos, roques, penya-segats, trams ràpids, trams lents i vistes a tot l’Empordà i Pirineu que us transportaran a viure noves emocions en el racó més salvatge de la costa alt-empordanesa.

Dades bàsiques

  • Quan: Diumenge, 4 d’octubre de 2020 a les 9:00
  • Lloc: Cadaqués
  • Població: Cadaqués
  • Província: Girona
  • Dates d’inscripció: Del 15/10/2019 a les 10:00 al 30/09/2020 a les 23:59

Tarifes

Gran Trail Cadaqués

300 primers inscrits 24,00 €

Data fins 30/09/2020 23:59 27,00 €

Trail Portlligat

Data fins 30/09/2020 23:59 15,00

GRAN TRAIL CADAQUÉS 27K. +740 m.

Sortirem del passeig marítim de Cadaqués direcció sud-oest i camí del far de Cala Nans, passant per les platges cadaquesenques de Portdoguer, Llané Gran, Llané Petit i Sa Conca, amb la badia de Es Sortell al capdavant i el seu característic pont de pedra.

Enfilarem el camí de pujada cap al far, i un cop a dalt, descens ràpid vorejant una de les cales amb més encant de tot el recorregut, Sa Sabolla, una cala amb aigües transparents enclotada entre penya-segats i es-cucurucuc de sa sabolla, dues roques al mig del mar des d’on es dibuixa el pintoresc poble de Cadaqués.

En pocs minuts, som al far de Cala Nans. Seguim pujant fins al pla de la Reparada i Mas d’en Baltre, on trobarem el primer avituallament (km. 6’4). En aquest punt el paisatge es torna més muntanyós, i entre prats, boscos d’alzina i masos, arribarem al Puig de Sa Cruïlla, amb unes vistes panoràmiques al Cap Norfeu, Cala Jòncols i Illes Medes realment espectaculars.

Girem a la dreta, i seguim, amb la badia de Roses al fons, per un corriol estret i abrupte, amb poc pendent però trencacames, estem a la muntanya del Pení, avancem direcció Coll de Pení i Mas Romanyac, segon avituallament (km. 11’3). Davant nostre, els cims nevats del Pirineu Oriental i Canigó.

El corriol és estret, boscós, atravessarem rieres i rierols fins al Mas de la Llobetera, i no el deixarem fins al Mas Perafita, on actualment hi ha un celler i una casa rural, tercer avituallament (km. 14’7).
Creuem la carretera de Roses a Cadaqués i ens dirigim per una pista ample i còmode que ens porta, a través del Mas Bufadors, al punt més alt de la cursa, el Puig Bufadors, un mirador esplèndid de tota la comarca i el Parc Natural del Cap de Creus.

Descens vertiginós i divertit pel corriol de la mina, som a la Muntanya Negra, on al cap d’un parell de quilòmetres, el deixem i arribem al quart avituallament (km. 20). Seguim baixant una pista que ens porta al Mas Duran, una hípica enmig de prats i pinedes que atravessarem pel bell mig, just abans d’arribar al nostre proper objectiu, Portlligat.
Pocs adjectius per un racó idíl·lic, som a la casa d’estiu de Salvador Dalí, gaudiu un instant i agafeu forces al cinquè avituallament (km. 22’7).

D’aquí fins a meta, agafarem el camí de ronda, i anirem per corriols estrets, penya-segats, trams asfaltats, platges i cales (Calders, Sa Confitera, S’Aranella, Ros, Racó d’en Senès, Es Caials), quasi sempre en terreny amb poc pendent, però entretingut. Últim esforç amb la badia de Cadaqués al fons i arribada (km. 26’66). Un record, esperem, que inoblidable

perfil gran trail 2020 g

GRAN TRAIL CADAQUÉS (27 Km.)

6 Avituallaments:

  • Mas d’en Baltre km. 6’4 (sòlid i líquid)
  • Mas Romanyac “cruïlla” km. 11’3 (líquid)
  • Celler Martín Faixó km. 14’7 (sòlid i líquid)
  • Mas Duran “cruïlla” km. 20 (líquid)
  • Platja de Portlligat km.22’7 (sòlid i líquid)
  • Arribada Passeig km. 26’6 (sòlid i líquid)

Powered by Wikiloc
 
Temps límit Gran Trail Cadaqués: 5 h. 30 min.




TRAIL PORTLLIGAT 12K. +430 m.

Sortim del passeig marítim direcció nord, per la carretera d'entrada al poble. Al cap de pocs metres, ja som al corriol de pujada, amb fort pendent, que ens portarà al punt més alt de la cursa, el Puig Bufadors, on gaudirem d'unes vistes extraordinàries al Pirineu, Canigó, Massís de l'Albera, Port de la Selva...un mirador esplèndid de tota la comarca i el Parc Natural del Cap de Creus. 

Descens vertiginós i divertit pel corriol de la mina, som a la Muntanya Negra, on al cap d'un parell de quilòmetres, el deixem i arribem al primer avituallament (km. 5'4). Seguim baixant una pista que ens porta al Mas Duran, una hípica enmig de prats i pinedes que atravessarem pel bell mig, just abans d'arribar al nostre proper objectiu, Portlligat.

Pocs adjectius per un racó idíl·lic, som a la casa d'estiu de Salvador Dalí, gaudiu un instant i agafeu forces al segon avituallament (km. 8).

D'aquí fins a meta, agafarem el camí de ronda, i anirem per corriols estrets, penya-segats, trams asfaltats, platges i cales (Calders, Sa Confitera, S'Aranella, Ros, Racó d'en Senès, Es Caials), quasi sempre en terreny amb poc pendent, però entretingut. Últim esforç amb la badia de Cadaqués al fons i arribada (km.12). Un record, esperem, que inoblidable.




perfil2019 trail portlligat

TRAIL PORTLLIGAT (12 Km.)


3 Avituallaments:

Comentaris